علامت سوال-min

چرا رفع تعهد باید انجام شود؟

سال ۹۷ که این قانون تصویب شد، تقاضای صادرکنندگان ما نیز برای مشاوره و کمک به آنها در این خصوص شروع شد. در ابتدا تقاضا کمتر بود اما رفته رفته با تعیین یک سری جرایم برای عدم انجام این کار از سوی دولت و تعیین محدودیت زمانی، به تبع درخواست ها نیز افزایش یافت. و زمانیکه دیده شد کسانیکه تعهدات ارزی خود را رفع نکردند، در صادارت به مشکل برخوردند، در کنار آنها قرار گرفتیم تا این کار را برای شان راحت تر کنیم و باری از روی دوش آنها برداریم.

میدانید با اطلاع از یک سری ظرافت ها در این کار میشود هزینه کمتری پرداخت کرد؟

 می دانید برنامه صادرات خود را چگونه تنظیم کنید تا بابت رفع تعهد ارزی متحمل هزینه های سنگین نشوید؟

 مناسب ترین تعرفه ها را چطور پیدا کنیم؟

 چطور کار کنیم که مشکل دارایی و مالیاتی نداشته باشیم؟

 چه روش رفع تعهد ارزی را مناسب با بیزنس خود انتخاب کنیم؟

 چطور و به چه کسانی کارهارا برون سپاری کنیم تا در وقت و هزینه صرفه جویی شود؟

علامت سوال2-min

این سرویس مناسب چه کسانی است؟

 همه صادر کنندگانی که از سال ۹۷ به بعد صادرات داشتند و تعهد ارزی برایشان ایجاد شده است.

 واردکنندگانی که واردات را با منشا ارز حاصل از صادرات دیگران انجام میدهند.

این سرویس مناسب چه کسانی نیست؟

 صادرکنندگانی که در قبال صادرات خود واردات انجام میدهند.

 واردکنندگانی که واردات را با منشا ارز غیر از صادرات دیگران از قبیل بانکی، نیمایی و… انجام میدهند.

هدف این امر چیست؟ و چه الزامی برای انجام آن وجود دارد؟

هدف از این طرح این است تا دولت اطمینان یابد که تمام افراد و شرکت هایی که کار صادرات انجام می دهند ارز آنها وارد کشور می شود. حال می تواند این ارز به صورت تهاتری باشد یا اینکه اصل ارز وارد کشور شود.
و لازم است موازی با صادرات این موارد را پیش ببریم. چرا؟

زیرا اگر انجام نشود جرایم و محدودیت هایی برای شما اعمال خواهد شد.
همچنین اگر همین حالا شروع نکنید، با نوسانات ارز و تغییر شرایط، در نهایت انجام آن سخت تر و با تحمیل هزینه های بالاتر خواهد بود.

رفع تعهدات ارزی-min

ج) روش‌های برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی:

۱- فروش ارز به صورت حواله در سامانه نیما
۲- واردات در مقابل صادرات خود
۳- واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر
۴- بازپرداخت بدهی تسهیلات ارزی دریافتی از شبکه بانکی، صندوق توسعه ملی، حساب ذخیره ارزی و فاینانس
۵- فروش ارز به صورت اسکناس به بانک‌ها و صرافی‌های مجاز با رعایت مقررات مربوطه

بایدها و نباید ها:

  • با توجه به سهمیه واردات تعیین شده برای پیله‌وران و تعاونی‌های مرزنشین، واردات انجام شده مذکور تا سقف تعیین شده وفق فهرست اعلامی وزارت صمت، به عنوان رفع تعهد ارزی مورد پذیرش قرار می‌گیرد، مازاد صادرات انجام شده نسبت به سقف یادشده، مشمول رفع تعهد ارزی صادراتی می‌باشد.
  •  صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت (کمیته ماده ۱۹) و سایر اشخاص صرفاً پس از احراز اهلیت، اعتبارسنجی و در سقف تعیین شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در سامانه جامع تجارت، امکان عرضه ارز در سامانه نیما را خواهند داشت.
  •  صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی مورد تایید سازمان برنامه و بودجه کشور، مکلف به بازگشت ۱۰ درصد مبلغ کل قرارداد براساس صورت وضعیت (مورد تایید کارفرما و کمیته ماده ۱۹) مطابق بسته می‌باشند.
  • کالاهایی که برای آزمون به خارج از کشور صادر و برگشت داده نمی‌شوند و یا کالاهایی که به منظور عرضه در نمایشگاه‌های خارجی ارسال می‌شوند با تایید وزارت صمت و بر اساس اطلاعات دریافتی از گمرک ج.ا.ا، مشمول ایفای تعهدات ارزی صادراتی نمی‌باشند.
  • در صورت عدم برگشت ارز حاصل از صادرات در مهلت‌های مقرر، عدم ارائه خدمات توسط دستگاه‌های دولتی به شرح مندرج در بسته سیاستی اعمال خواهد شد.

مجازات صادرکنندگانی که رفع تعهد خود را انجام نداده اند:

مجازات صادرکنندگانی که رفع تعهد خود را انجام نداده اند:

  • تعلیق کارت بازرگانی
  • عدم امکان واردات
  • عدم اجازه ترخیص کالا از گمرکات
  • عدم اعمال معافیت‌های مالیاتی صادرات
  • بستن مسیرهای تسهیلات
  • عدم استرداد مالیات ارزش افزوده
  • عدم اعطای مشوق‌های صادراتی
  • معرفی صادرکنندگان متخلف به قوه‌قضائیه
علامت خطر-min

این موارد  از مهم‌ترین سیاست‌های تنبیهی برای عدم رفع تعهد ارزی صادرکنندگان بوده است که به تناوب و بسته به میزان ارز صادراتی که به چرخه اقتصادی بازنگشته در دستور کار سیاست‌گذار قرار گرفته است.

چرا ارائه این خدمات را ضروری دیدیم؟

زمانیکه دیدیم متاسفانه این مسئله مانعی برای صادرکنندگان شده است تا حجم صادرات خود را کم و یا متوقف کنند، این سرویس را ارائه دادیم تا سنگی را از جلوی پای شما برداریم.

و از جاییکه نیاز به این سرویس بسیارحس میشد، تیم ما به راحتی امکان انجام این کار را داشت و مشتری ها درخواست زیادی از ما داشتند تا این کار را برون سپاری کنند، ما برای کمک به صادر کننده ها و اینکه در کنار شما باشیم تا صادرات مستمر داشته باشید و محدودیت تجاری شامل تان نشود، این خدمات را ارائه میدهیم.

چرا می توانید این کار را به مکیال تجارت بسپارید؟

  • سابقه کاری بازرگانی و همکاری با صادرکننده ها و واردکننده های معتبر زیاد

  • همکاری با واردکننده های معتبر و سابقه همکاری طولانی مدت

  • اخذ پیشنهادات زیاد و امکان همکاری با بهترین گزینه ها مناسب با شرایط شما

  • به واسطه ی ارتباطات زیاد و فرصت های زیاد می توانیم پرونده هایی با قیمت مناسب در اختیارشما قرار دهیم.

  • همچنین شرکت بازرگانی مکیال تجارت مورد اعتماد واردکننده ها و صادرکننده هاست.

  • و به واسطه همکاری نزدیک با آنها و همکاری با سازمان های مرتبط مثل سازمان صمت و توسعه تجارت توانسته خود را برای ارائه این سرویس مجهز کند

چه کسانی ما را توصیه می کنند؟

اداره کل صنعت و معدن و تجارت استان خراسان جنوبی. مکیال-min
اتاق بازرگانی صنایع معدن و کشاورزی بیرجند. مکیال-min
سازمان توسعه و تجارت ایران مکیال-min

دقیقا چه کارهایی را برای شما انجام میدهیم؟

مراحل دریافت خدمات:

به دلیل نوسانات نرخ ارز، خواهشمند است از طریق تماس با مجموعه از نرخ روز مطلع شوید و جهت ثبت درخواست خود لازم به اعلام دقیق ارزش دلاری، تعداد کوتاژهای صادراتی،ارسال اطلاعات و مدارک مورد نیاز، اعلام آمادگی واریز و یا بازگرداندن وجه و… می باشد تا نام خود را در لیست متقاضیان این سرویس ثبت نمایید.

چنانچه آمادگی خود را به صورت قطعی به ما اعلام کنید، اولین و مناسب ترین پیشنهادها برای شما ارسال خواهد شد. و درصورتی که ارزش دلار شما بالا باشد، شامل تخفیف بابت آن خواهید شد.

ما با شما تماس خواهیم گرفت

تلفن ثابت شرکت: ۳۲۴۶۵۰۲۰-۰۵۶

تلفن همراه کارشناس رفع تعهد ارزی: ۰۹۳۷۲۸۹۳۰۹۱

در ادامه برخی از سوالات متداول شما عزیزان پاسخ داده شده است:

سوالات متداول در مورد رفع تعهد ارزی:

هرکدام از کالاهای ورودی به صورت جداگانه داری تعرفه و ارزش می ‏باشد. تعرفه های گمرکی در بخش ” تعرفه های گمرکی ۹۹ ” قابل مشاهده می باشند

به موجب مقررات بانک مركزی جمهوری اسلامی ایران ، حداكثر ارز مجاز برای خروج مسافر از كشور توسط هر مسافر صاحب گذرنامه ۵۰۰۰ دلار ( اسكناس ، چک مسافری و یا تركیبی از هر دو) و به ازای هر همراه حداكثر معادل ۲۵۰۰ دلار است. خروج ارز بیشتر از سقف مجاز مستلزم داشتن اظهارنامه یا گواهی انتقال از شبكه بانكی است. خروج دینار عراقی ، روبل روسیه و افغانی افغانستان بصورت مسافری و تجاری ممنوع است. خروج پول رایج در جمهوری اسلامی ایران به میزان ۵۰۰ هزار ریال به همراه مسافر مجاز است. در ادامه برای مشاهده بخش ” فهرست پرسش های متداول امور مسافری ” را مشاهده کنید.

بله هنگام انجام امور بانکی از ذینفع اصلی نامه میگیرید که پول را دریافت کرده است و فرم حواله به ذینفع ثانویه را پر می‏کنید
بسته به نوع ثبت سفارش اگر سامانه نیما باشد باید فرم ذینفع ثانویه را پر کرد ولی در صورت واردات در مقابل صادرات در سربرگ شرکت خودتان تعهد می‏دهید که مغایرت ناشی از نام فروشنده به عهده شرکت شما می‏باشد. در ادامه برای مشاهده بخش ” راهنمای خرید ارز از سامانه نیما ” کلیک کنید.

اگر ۳ سال پشت سرهم اظهارنامه مالیاتی داده باشید و مالیات هم داده باشید ( یعنی معاف از مالیات نشده باشید ) در این صورت بطور اتوماتیک در زمره مودیان خوش حساب قرار می گیری و درگمرک از ۴٪ معاف می شید ، تولیدی ها هم از۴٪ معاف هستند.

احتمال دارد پرونده تخصیص ارزی یا تسهیلات ریالی یا تعهداتی بانکی دارید که رفع تعهدات ارزی یا تسویه نشده است.چه شرکت ، چه اعضای هیئت مدیره شرکت یا احتمال زیاد صادرات داشتین و ارز حاصل از صادرات را وارد کشور نکردید یا پرونده ی كسر تخلیه كه بانك رفع تعهد نكرده باشد دارید.

در خصوص بخش اول سوال در خصوص ارائه اسناد حمل در صورت تولیدی بودن و همکاری بانک عامل بله قابل تمدید خواهد بود ولی در غیر اینصورت معمولا بانک‏ ها همکاری نمیکنند و بیشتر به دنبال اخذ مابه التفاوت هستند ولی در مورد تمدید مهلت ترخیص کالا که سوال کردید ( ارائه پروانه گمرکی ) در صورت ارائه قبض انبار و تائیدیه از گمرک به مدت ۳ ماه دیگر قابل تمدید خواهد بود….بخش دوم سوال فکر میکنم اگر حواله انجام شده باشه نیاز به تمدید نیست.

متاسفانه منقضی شده باشد ، بانک نمیتواند اطلاعات ثبت رو دریافت کند.  البته تمدید هم زمان بر نیست. شما تمدید کنید بعدش حتما حضوری برید بگویید بارتان رسیده معمولا همون روز تایید میکنن

درصورت برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی صادر کننده میتواند از مشوقات صادراتی از جمله صفر مالیاتی استفاده کند.

بله  درخواست بنویسین معاون فنی گمرک تا بدن کارشناس و رئیس سرویس مربوطه بررسی کنه تا شناسه ایجاد شده رو برات حذفش کنن

تفاوتش عمدش توی قسمت خرید ارز بانک هست که برای در مقابل صادرات باید کوتاژ بیارین. برای برات واریزی به حساب فروشنده که بعضی بانک ها نمی خواهند.

با اظهار ترانزیت خارجی به منطقه ویژه ارسال كنید وموقع اظهار كپی پروانه فعالیت صاحب كالا ( پروانه تولید ) ضمیمه شود.

ناهید دشتدار، معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: صادرات ریالی در حال حاضر مفهوم ندارد و بانک مرکزی نمیپذیرد که کالایی از کشور خارج و در ازای آن ریال دریافت شود زیرا معنای صادرات ارزآوری است. البته از ۲۱ فروردین ۹۷ تا ۱۶ مرداد همان سال با مصوبه هیات دولت صادرکنندگان اجازه داشتند به این دو کشور صادرات ریالی داشته باشند اما آن دستور فقط برای همان مقطع بود و میبینیم که صادرکنندگان بعد از مرداد ۹۷ و حتی پارسال و هم اکنون هم اظهار میکنند صادرات ما به ریال بوده است. متاسفانه باید بگوییم امکان چانه زنی با بانک مرکزی در این زمینه وجود ندارد؛ بانک مرکزی میگوید اگر ریال دریافت کرده اید، صادرکننده نیستند و فقط برای کسانیکه در آن مقطع ۴ ماهه ریال گرفتند و اطلاعات خود را ثبت نکردند، در تلاش هستیم که سامانه بازگشایی و مشکل آنان برطرف گردد و بعد از آن تاریخ امکان ثبت صادرات ریالی نیست و صادرکنندگان مجبورند که ارز را به چرخه بازگردانند. نکته دیگر اینکه، برخی از افرادی که صادرات ریالی داشته اند امروز برای رفع تعهد خود متاسفانه نسبت به خرید ارز اقدام میکنند اما اینکار به اقتصاد ضربه میزند.

دشتدار گفت: در نمایشگاههای مجوزدار سازمان توسعه تجارت در خارج از کشور، معمولا مجری نمایشگاه با کارت خود اقدام به خروج کالای همه اعضای تیم به خارج از کشور میکند و همان کارت نیز کالاها را برمیگرداند و شرکت کنندگان در نمایشگاه مشکلی ندارند اما احتمالا این شخص به طور انفرادی شرکت کرده و به همراه تیم نبوده است. تاکنون با چنین موردی برخورد نکرده ایم و اگر لازم است، این موضوع از طریق سازمان صمت خراسان رضوی تایید و با ما مکاتبه شود تا از طریق گمرک موضوع را پیگیری کنیم.

معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اگر صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی جامانده از سالهای ۹۷ و ۹۸ هستند، باید به صرافی مراجعه کنند؛ ۲۵ صرافی بانکی برای این منظور تعریف شده است که دسترسی به سامانه نیما و سنا دارند و صادرکننده میتواند از این طریق ایفای تعهدات را انجام دهد. ضمن اینکه، صرافی باید گزینه صادراتی بودن ارز را اعمال کند و در انتهای رسیدی که به صادرکننده میدهد، این موضوع تایید شده باشد تا مشکلی برای ایفاکنندگان تعهد ارزی ایجاد نگردد.

سوالات متداول در مورد رفع تعلیق کارتهای بازرگانی ایفاکننده تعهدات ارزی:

دشتدار پاسخ داد: اگر ایفای تعهد در تیرماه انجام شده باشد، حتی اگر رسید صرافی از سوی سازمان صمت تایید شده باشد، چون تعهدات ارزی نسبت به ماه قبل تغییر کرده است، اطلاعات مرداد یا شهریور برای رفع تعهد باید جداگانه استعلام شود. رسیدهای صرافی نیز حتما باید موضوع ارز حاصل از صادرات را لحاظ کرده باشد و سازمان صمت باید این رسیدها را دریافت و به ما منعکس نماید تا همان روز استعلام را از بانک مرکزی انجام دهیم تا مشکلی پیش نیاید. متاسفانه بانک مرکزی به خاطر دغدغه های فراوانش، به استعلامها کمی با تاخیر پاسخ میدهد اما طی صحبتی که در این هفته داشتیم، مقرر شد استعلام تعهدات ارزی مرداد ماه را تا هفته آینده پاسخ دهند؛ در این فاصله هر فهرستی به طور روزانه به دستمان برسد، استعلام میکنیم تا رفع تعلیق کارت بازرگانی صورت گیرد.

معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: اگر این موضوع از سوی سازمان صمت تایید شود، باید پیگیر شویم زیرا صرافی بانک مرکزی نباید از خرید ارز اجتناب نماید.

دشتدار ابراز کرد: خوشبختانه طی اطلاعات واصله ماه جاری، صادرات سال ۹۷ و ۹۸ صادرکنندگان به ما اعلام شد؛ در سال ۹۷ ، ۸۰ درصد صادرات مشمول تعهد ارزی و در سال ۹۸ کل صادرات مشمول بخشنامه بود؛ بنابراین با یک محاسبه ساده میتوان تعهد صادرکنندگان را به دست آورد. افراد باید ۲۰ درصد از ارز حاصل از صادرات خود در سال ۹۷ را برای محاسبه تعهد آن سال کم کنند و برای سال ۹۸ همه صادرات را درنظر بگیرند. اما محاسبه بانک مرکزی متفاوت است و آن را تجمعی در نظر میگیرد. از طرفی، سازمان امور مالیاتی حساب ۹۷ را جدا میکند و دیگر حسابرسی نمیکند و به خاطر همین تفاوت ممکن است صادرکننده کمی سردرگم شود. بر همین اساس، ما طی مکاتبه ای از بانک مرکزی درخواست کردیم که دستور دهد حسابرسی مالیاتی سال ۹۷ بار دیگر بعد از رفع تعهد ارزی صادرکنندگان محاسبه گردد. پس از آن، اطلاعات استان خراسان رضوی را در اختیار سازمان صمت قرار میدهیم تا بدانید تعهد هر فرد چقدر است و چقدر پرداخت کرده و چقدر بدهی دارد.

دشتدار پاسخ داد: هیچ محصولی بی نیاز از رفع تعهد ارزی نیست؛ یکی از بندهای قانونی این است که حسابرسی مالیاتی صادرات کشاورزی نباید منوط به رفع تعهد ارزی باشد؛ این بدان معناست که این صادرکنندگان برای محاسبه مالیات بی نیاز از ایفای تعهدات ارزی هستند نه اینکه مشمول عدم بازگشت ارز شوند.

سوالات متداول در مورد رفع تعهد از طریق پرداخت ارز به واردکنندگان تولیدکننده:

دشتدار گفت: واردکنندگانی که خود تولیدکننده هستند، طبق بخشنامه سال ۹۹ اجازه دارند ۳۰ درصد ارز صادراتی شان را برای واردات خود استفاده کنند و برای شرکتهای دارویی که وارداتشان بیش از ۳۰ درصد ارز نیاز دارد هم راهکاری پیش بینی شده است؛ صنفهایی که بیش از ۳۰ درصد نیاز ارزی دارند میتوانند از گروههای دیگر که نیاز کمتری دارند، استفاده کنند تا ارز مورد نیازشان تامین شود؛ این فرایند قرار شد با دخالت وزارت صمت انجام شود و کارگروه خاصی در سازمان توسعه تجارت برای پیگیری این موضوع ایجاد شده است. شما میتوانید درخواست خود را اعلام کنید و سازمان صمت استان در صورت تایید، آن را به ما منعکس نماید تا ما نیز موضوع را به کارگروه منعکس کنیم. این کارگروه، گروههای صادرکننده و وارد کننده را برای مبادله ارز به هم معرفی میکند و این اتفاق مورد تایید بانک مرکزی هم خواهد بود.

دشتدار در پاسخ به این سوال ابراز کرد: صادرکننده ای که تولیدکننده باشد اگر تولیدکننده محسوب شود امکان اینکار را دارد؛ اگر تولیدکننده هستید و اطلاعاتتان به عنوان واحد غیرتولیدی ثبت شده، باید به سازمان صمت مراجعه کرده و راهنمایی بگیرید که چطور میتوان اطلاعات را اصلاح نمود و یا اعتراض خود را ثبت کرد.

دشتدار گفت: خروج ارز به طور نقدی به ندرت انجام میشود و نقل و انتقال باید از طریق صرافی آن کشور صورت گیرد. بانک مرکزی اعلام کرده هر کشوری دسترسی به صرافی ندارد و یا صادرکننده نمیتواند به صرافی اعتماد کند، درخواست نماید تا لیست صرافی های مورد اعتماد ارائه گردد.

سوالات متداول در مورد تعهد ارزی صادرکنندگان سوخت مرزنشینان:

دشتدار پاسخ داد: کل ترکیبات و کالاهای نفتی مشمول ایفای تعهدند.

معاون دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت اذعان کرد: بحث صادرات خدمات فنی و مهندسی در بودجه ۹۹ هم اشاره شده است؛ صادرات این بخش برای پرداخت مالیات نیاز به رفع تعهد ارزی ندارند اما این گروه هم مشمول ایفای تعهدات ارزی اند و امسال قطعا اعمال میشود.

دشتدار گفت: بانکها هم به سامانه سنا دسترسی دارند و میتوانند اینکار را انجام دهند.

دشتدار پاسخ داد: این کار بر عهده دارنده کارت بازرگانی است و کارت بازرگانی به نام مدیرعامل صادر میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *